Old times

I'm gonna get you into the light
And I'm gonna find a way that is right
And I'm gonna get you into the light
And make it okay.

Josh Rouse – Sad Eyes



Julia

CHEAP MONDAY

Idag var det nå så jävulst kallt ute. Och kallare ska det tydligen bli, för någon spåtant att förutspått den kallaste vintern på tusen år. TUSEN ÅR, people! Så jag får väl slänga min Elvine-jacka på vinden och bege mig ut för en Canada Goose Expedition parka, typ den varmaste jackan. Men nä. Jag ska härdas, varför vet jag egentligen inte. Men jag är snål.

Förövrigt så lyssnar jag på Amanda Jenssen gudomliga stämma och pyntar mitt rum i Pjesker, julen är ju runt hörnet förfan! Sen så pluggar jag litegrann också, och dricker glögg. Allt som hör därtill. Sedan tänkte jag avrunda kvällen med att läsa ur min bok Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf, sjukt bra bok faktiskt. Och kanske en glöggkopp och jag är snäll. Det blir mysigt och bra.

Sen vet jag inge mer för tillfället förutom att jag är stressad och kall om fötterna, och måste ta tag i livet. NU!



Bilder på det, såklart!

PALTSKIVA

Det bästa med att vakna en vintermorgon




Julia

The botten is nådd

Då var jag tillbaka. Mitt liv tog sig en rejäl sväng där, den 24 september, då vi fick reda på att pappa fått cancer och allt bara blev upp och ner. Men läkarna var trots allt positiva till pappas tillstånd, de konstaterade att han nog skulle klara det med cellgifter.

 

Men det gick inte att ge honom cellgifter, eftersom hans levervärden var för dåliga. Det värsta som kunde hända skulle hända. Pappa var trots det vid gott mod och tänkte leva varje dag tills han inte orkade mer. Han hade skrivit kontrakt med läkarna om att han inte ville ha några slangar som skulle hålla honom vid liv.

Sista dagarna var han så tunn, så när jag kramade honom var det nästan ingenting kvar.

Pappas sista dygn var han så tärd, och allt hade bara gått så jävla fort. Simon och Joel kom hem på fredagkvällen den 29:e oktober, med flyget från Stockholm klockan 20.50. Pappa var så lättad att se dem. Han kunde till sist slappna av, och natten som kom blev den sista för pappa. Klockan var kvart i 5 på morgonen då han tog sitt sista andetag, med hela familjen runt om honom.

 

Det här är det värsta jag varit med om och sorgen jag känner saknar ord. Det här kommer inte att vara lätt, men tack vare att jag har världens bästa syskon och mamma och vänner och pojkvän så kan det ju bli lite lättare. Bara man håller ihop.

 

Pappa hade ingen ångest för döden, han var nöjd över sina 61 år. Och utan att överdriva så hade vi världens bästa pappa, som var stark nog att leva in i det sista.

 

På begravningen i fredags kom det så mycket folk att alla inte rymdes i kapellet. 110 gråtande vänner och släktingar. Man får känna sig hedrad över att ha haft en så omtyckt pappa.

 

 

Men fy fan vad vi saknar dig.

 


Att fatta beslut.

Här sitter jag, åter igen. I sängen smattrandes på tangentbordet. Miljöintervjuer hit och svenskauppsatser dit. Det tar liksom aldrig slut. Sen så varvas allt det där med att spraya skrivbordsstolar vita, äta farsdagsmiddag på Afrodite och spela en låt på pianot. Så ser mina söndagar ut ungefär. Rätt kul, men samtidigt denna konstanta känsla av att det man gör inte kommer leda till något bra. Att man bara gör saker för att man måste, och livet kan ta slut när som helst.

Blablabla, jag vet inte vad jag skriver. Det är aldrig försent att ge upp, bäst sluta innan man ångrar sig.

Julia

RSS 2.0